در اولین گام ساخت وساز باید محدوده زمین را تعیین کرد تا در آینده مشکلی برای ملک به وجود نیاید. نکته دیگر در آغاز مسیر ساخت و ساز ، نقشه برداری از زمین در جهت اجرای سازه است. توجه اساسی به این دو گام اصلی از هرگونه مشکل در مراحل بعدی ساخت ساختمان جلوگیری به عمل می آورد. در این راستا نیاز است تا از مهندسان خبره کمک بخواهید. در کلینیک ساختمانی آریابان یک تیم مهندسی حرفه ای برای انجام خدمات نقشه برداری و تفکیک اراضی در شهرهای نور و نوشهر مازندران در کنار کارفرما حضور دارد.
تفکیک زمین چیست؟
در این دسته از فعالیت ها زمینی که وجود دارد قطعه بندی می شود و هر قطعه یک مالک دارد که به کمک یک سند، مالکیت آن تایید می شود. تفکیک زمین با راهنمایی مهندس نقشه بردار و به کمک تجهیزات پیشرفته انجام پذیر است. در طی پروسه تفکیک زمین ابعاد و کاربری زمین اهمیت زیادی دارد.
به این صورت که در ابتدای امر باید منطقه را شناسایی کنیم. در گام بعدی باید ایستگاه های نقشه برداری تعیین مکان شوند و دوربین با توجه به این مکان ها تثبیت می شود.
توجه کنید در صورتی که تفکیک اراضی و کنترل بر روی آن ها به درستی انجام نشود ، هرچند که سایر موارد در ساخت و ساز کنترل شوند نیز بی نتیجه است.
نقشه برداری چیست؟
یک روش قدیمی است که در این روش موقعیت زمین به طور دقیق اندازه گیری می شود. در این روش اطلاعات مکان و داده ها به مانیتور انتقال داده می شود و از نمادهای گرافیکی خاصی در جهت به نمایش درآوردن آنها استفاده می شود.
اما شاید سوال پیش بیاید که هدف از نقشه برداری چیست ؟
نقشه ها گاهی به صورت تک منظوره هستند که هدف آنها ارائه منظور خاصی است مانند نقشه های آماری. اما گاهی نیز چند منظوره هستند که برای اهداف گوناگون و حتی کاربران متفاوت ساخته می شوند مثل نقشه های توپوگرافی یا داده ها.
نقشه برداری در چه زمینه هایی انجام می شود؟
- زمینی
- نقشه برداری زیرزمینی
- نقشه هیدروگرافی
- نظامی
- ثبتی و شهری
دسته بندی های مختلف نقشه برداری
- ژئودزی
- توپوگرافی
- فتوگرامتری
- کارتوگرافی
- GIS
- RS
- کاداستر
- هیدروگرافی
شروع نقشه برداری
پس از تحویل گرفتن زمین از کارفرما ، گروه نقشه برداری در زمین مستقر می شوند. در این مرحله آن ها منطقه را به خوبی شناسایی می کنند.
ویژگی های مهندس نقشه بردار خوب
- دارای قدرت تجزیه و تحلیل بالا
- دقت و ریزبینی در درج داده و انجام محاسبات
- صبور بودن در انجام کارهای طولانی مدت
- برخورداری از روابط اجتماعی بالا
- انعطاف پذیری
- توانایی کار در کارهای داخل و خارج شهری
وظایف مهندس نقشه بردار
- آماده سازی فضای موجود یک پروژه
- انجام محاسبات لازم و ارائه اطلاعات به مهندسان عمران
- نظارت بر روند اجرای پروژه و هدایت درست آن
- حضور در محل پروژه و بررسی خطاهای احتمالی
- مدیریت فنی گروه اجرایی
- استفاده از نرم افزارهای مربوط
- کنترل اجرای دقیق پروژه
- محاسبه شبکه های مختلف نقشه برداری
اهمیت شغل نقشه برداری
امروزه انجام هرگونه فعالیت در زمینه های عمرانی، اقتصادی و کشاورزی نیازمند علم نقشه برداری است. این علم امروزه به سرعت درحال گسترش است و اگر نقشه برداری در پروژه انجام نشود امکان خروج پروژه ار مسیر و خسارات مالی وجود دارد.
مهندسین ما در کلینیک آریابان برای جلوگیری از این خسارت در کنار شما هستند.
کلینیک ساختمانی آریابان
افراد ما در کلینیک ساختمانی آریابان در جهت اجرای هرچه بهتر پروژه های ساختمان و در راستای خدمات نقشه برداری و تفکیک اراضی در نور و نوشهر مازندران در کنار تیم ساخت و ساز حضور دارند.
بدون دیدگاه